pondělí 30. listopadu 2015

Další skvělý příběh od fantastické autorky

Název: První stříbrná kniha snů
Autor: Kerstin Gier
Počet stran: 352
Nakladatelství: CooBoo
Anotace

Tajuplné dveře s klikou ve tvaru ještěrky, mluvící sochy a zdivočelá chůva se sekerou… sny Liv Silberové jsou poslední dobou docela strašidelné. Obzvlášť jeden ji neustále pronásleduje. V tomhle snu je v noci na hřbitově a pozoruje čtyři kluky během jakéhosi podivného magického rituálu. 
Ti kluci jsou jí ale povědomí a není to náhoda, skutečně existují, chodí totiž s Liv do školy a vlastně jsou docela fajn. A někteří teda obzvlášť ;)

Opravdu strašidelné – ještě strašidelnější než jakýkoli hřbitov v noci – je to, že tihle kluci o ní vědí věci, které by ve dne nikdy nahlas neřekla, leda ve snu. Jak je tohle možné? Je to pořádně zamotaná hádanka, ale hádankám nemohla Liv nikdy odolat…


Recenze
Na knihu První stříbrná kniha snů si brousím zoubky už poměrně dlouhou dobu. A když mi přišla domů, nemohla jsem se dočkat, až si ji přečtu. Anotaci jsem nečetla, jenom jsem věděla, že je to od spisovatelky, která napsala sérii Drahokamy, takže jsem si říkala, že to samozřejmě bude skvělé čtení. A kiersten Gier mě nezklamala.
Kniha nás zavede do světa patnáctileté Liv a její sestry jménem Mia. Abych pravdu řekla, obě dvě mi přirostly k srdci, byť mi občas přišly velmi drzé ke svojí mamce. Já bych si nikdy nedovolila říct to, co ony, i když to nemyslely vážně. Až na tyhle chvilky byly ale jako postavy skvělé. Důležitější postavou je Liv, která měla občas vážně skvělé reakce a myšlenkové pochody. Několikrát mě rozesmála a vím, že je to jedna z nejsympatičtějších ženských postav ze všech knih, co jsem četla. Dokonce mě snad ani jednou nerozčílila. A její sestra Mia byla taky skvělá, byť dostala méně prostoru.

Dále nás příběh seznámí se čtyřmi chlapci. Tady platí přísloví: ,, Každý pes jiná ves ". Grayson je ochranitelský a milý, Henry je poněkud tajemný, ale přátelský, Jasper je věčně přiopilý a považuje se za krále dívčích srdcí a Arthur je jedna velká záhada. Ze všech kluků dostal asi nejméně prostoru, ale dal by se popsat jako zamilovaný naivka (ale kdo takový v lásce není, že?). Dále je tu docela důležitou postavou Anabel, Arthurova láska, která všechen ten zmatek začala.
Kniha je napsaná perfektně čtivým stylem. O tom svědčí i fakt, že jsem ji začala číst v neděli ráno v 9:30 a odložila jsem ji ten samý den ve 14:30, kdy jsem dočetla poslední stranu. A vysvětlení pro mé šílenství? Prostě jsem se nemohla odtrhnout. Příběh Vás nutí číst dál a dál a pak přijde ten konec! Naprosto skvělé, vůbec jsem nic netušila. Autorka mě měla přesně tam, kde chtěla. Vůbec jsem netušila, že to dopadne takhle. A další skvělá věc je ta, že mezi hlavními postavami není milostný trojúhelník! Juchů! 

Obálka knihy je nádherná, plná symbolů. Pro ty, co ji ještě nečetli, se jedná o dávku tajemství, ale ti co knihu čtou nebo ji mají přečtenou, už ví o co se jedná. Pod přebalem je kniha červená a opět moc hezky zpracovaná. A abych nezapomněla, na některých stranách se objevují velice hezké kudrlinky, které dodávají knize na přitažlivosti.
Knihu mohu doporučit všem, kteří četli sérii Drahokamy. Na druhou stranu, pokud jste Drahokamy nečetli, klidně začněte s touhle knihou. Je úplně jedno, u které série objevíte autorčin talent, stejně Vás pohltí.

Hodnocení: 5/5

Děkuji společnosti Albatros Media a.s. za poskytnutí knihy k recenzi.

Knihu můžete koupit -zde-.

6 komentářů:

  1. To vypadá dobře! :) Teď mě nabí trochu jiný druh knih, ale možná že si časem i na tuhle najdu chvilku :). Teď mám objednanou knížku, od babičky mám dostat ještě nějaké na Vánoce, ale vzhledem k tomu, že je přede mnou zkouškové, dostanu se k nim beztak až někdy v únoru :(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se zkouškovým zdolat nenechám! :D Budu číst i přes zkoušky, ale míň :).

      Vymazat
  2. Naprosto miluju Drahokamy od této autorky, takže se na její Knihy snů rozhodně chystám a strašně se těším, protože věřím, že to bude stejně dobré. Snad se k nim dostanu co nejdřív :) Super recenze!

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělá recenze :D K. Gier píše naprosto skvěle a její knihy můžu číst pořád dokola :D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)