neděle 13. prosince 2015

Co je u mě nového?

Dnešní článek bude o tom, co nového/milého/krásného se u mě děje a o tom, co se děje okolo mě. Nejprve jsem pro Vás chtěla napsat recenzi na ilustrovaného Harryho Pottera, ale nakonec jsem se rozhodla, že ji zveřejním až zítra. Dnes je čas na jiný typ článku.

Jak víte, končí zimní semestr a neodvratitelně se blíží zkouškové období. S tím je samozřejmě spojená spousta povinností a jak čtete i u jiných blogerů, času moc není. Tento týden jsme s přítelem úspěšně napsali druhý zápočtový test ze Základů růstu rostlin, takže máme zápočet v kapse. Taky jsme si odbyli prezentaci na ekonomiku. Příští týden v úterý píšeme zkoušku z Chovu zvířat, ve středu máme obhajovat projekt na ekonomiku a prezentovat úkol na Metody dokumentace v přírodě. A hned druhý den, ve čtvrtek, píšeme v 8:00 zkoušku na Metody dokumentace v přírodě a v 17:30 podstoupíme zkoušku z Ochrany přírody. Je to trochu zmatené? Asi ano. Bude toho dost, ale pokusíme se to zvládnout. Bylo by úžasné mít z krku tři zkoušky už před Vánocemi,

Příští víkend jedeme s Pavlikem na akva-tera burzu do Pardubic a Hradce Králové. Budeme tam prodávat naše odchovy bojovnic. Kdybyste se chtěl někdo mrknout na rybky, můžete navštívit blog http://lpdbetta.blogspot.cz/. Momentálně máme další dva odchovy a dětí je jak smetí. Dělají nám radost :).
Další radostí jsou pro mě mé květinky. Byť teď mají asi klidové období, protože moc nekvetou, přesto mě strašně potěší, když má některá poupě nebo už rovnou květ. Mé malé mini fialky hezky rostou a dokonce už nasazují i na poupátka.
A taky mi udělaly neskutečnou radost lístky od mini fialek. Mám je už od konce září zasazené a dlouho se nic nedělo. Ale teď už u několika z nich pozoruji, že rostou malé lístky! Byla jsem strašně nadšená, když jsem to zjistila. To je pro pěstitele jeden z nejlepších dárků.
Nedávno jsem si pořídila ,,živé kameny". Tahle rostlina mě vždycky fascinovala, takže jsem teď moc ráda, že ji mám . Vážně vypadá jako kameny, že?
V pokoji mi teď kvetou orchideje, kolopejky, gerbera, antúrie a dokonce mi vykvetl i lopatkovec, z čehož mám velkou radost! Přesunula jsem ho totiž na jiné místo a bála jsem se, že tam bude mít málo světla. Naštěstí mu nové stanoviště zřejmě vyhovuje.
Zahájila jsem výrobu nahřívacích polštářků vyplněných pohankovými slupkami. Zatím jsem (s mamčinou pomocí) udělala jen jeden prototyp, ale nemůžu se nabažit. Pořád ho musím prohmatávat prsty, je to strašně uklidňující. Tenhle má rozměry 15x20 cm, ale plánuji dělat větší.
Momentálně čtu knihu Madame Picassová a je to strašně krásné čtení. Dokonce jsme dneska málem zapomněla vystoupit z vlaku, jak jsem se do ní začetla. Musela to být krásná doba, když se lidé zajímali o hudbu, umění a literaturu. Dnes mnoho lidí žije jen alkoholem, sexem a mobilními telefony. Kniha ve mě probudila zvědavost a touhu po poezii.
Zjistila jsem, že má oblíbená zpěvačka Enya, nazpívala další nové písničky. Moc se mi líbí například Echoes in rain, Humming, Even in the Shadows nebo So I could find my way.
V neděli se nám vylíhl první motýl druhu Attacus Atlas. Jedná se o největšího motýla světa. Tenhle náš měl rozpětí křídel 20 cm. Do dnešního dne se vylíhli další čtyři, z nich naštěstí jedna samička. Jsou naprosto úžasní, mít na ruce takhle velkého motýla je zážitek na celý život.
Letos jsem také (konečně!) vyráběla adventní věnec. Vzhledem k tomu, že byl můj úplně první, si troufám tvrdit, že se povedl. Alespoň já jsem naprosto spokojená. Dále jsem taky vyrobila další dvě dekorace. Zjistila jsem, že co se týče zimní/vánoční výzdoby, jsem na tom dost bledě. Mám jen pár věcí, takže o nějaké výzdobě se vlastně nedá ani mluvit. Ale časem to určitě napravím. Alespoň mám světýlka na knihovně.
To je dnes ode mě asi vše. Zítra se Vám tedy pokusím zveřejnit recenzi na Harryho Pottera s úžasnými ilustracemi. Mé ohlasy budou jen kladné.

Mějte se nádherně a užívejte vánoční atmosféru!

Vaše Ailin


9 komentářů:

  1. Super článek :) Já tě obdivuju, já bych nedokázala vypěstovat ani trávu :D, naštěstí se zvířaty mi to jde líp, ale rybičky nejsou zrovna moje vášeň.
    Jinak přeji hodně štěstí na otázky ve zkouškovém :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Tobě taky :D Štěstí je na vysoké škole nejvíce potřebné :D.

      Vymazat
  2. Držím palce na skúškach :-) Rybky vyzerajú super a ten motýľ je úžasný, takéhoto veľkého som vážne nikdy nevidela :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Teda, u vás to vypadá jak na jaře, všechno je takové barevné, rodí se rybky a líhnou motýli, kytičky vám to tam zdobí a nebýt adventního věnce, který se taky povedl, vůbec bych neřekla, že je to vánoční článek. :D :)
    Na recenzi se těším.

    Jo a všechno nejlepší ke svátku, nechť všechny zkoušky uděláš hned napoprvé! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherný článek! Och a ten motýl atlas! Kdyby jen takováto krása vydržela o pár dní déle! :) Ale nejkrásnější je stejně ocelovo-vesmírná rybička!

    OdpovědětVymazat
  5. Ten motýl mi docela vyrazil dech, na první pohled. Je opravdu úchvatný.
    Knížka Madame Picasso vypadá zajímavě, určitě se po ní poohlédnu. A s vánoční výzdobou si taky starost nedělám, já se jí v podstatě vyhýbám, odmítám se vzdát svých holých bílých stěn. Ale věnec se ti povedl, je moc hezký.:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Teda to je nádhera, ten motýl je úžasný, a líbí se mi i ty živé kameny :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)