neděle 21. února 2016

Čarovný les plný (na první pohled) neviditelných zvířat

Název: Čarovný les
Autor: Johanna Basfordová
Počet stran: 92
Nakladatelství: Grada
© 2015 by Johanna Basford Ltd.

Anotace
Skvělé antistresové omalovánky od Johanny Basfordové vás vezmou na cestu čarovným lesem, na níž máte najít 9 symbolů, které vám otevřou bránu hradu uprostřed lesa a vy zjistíte, co se tam skrývá. Vybarvování a kreslení je pomalá, relaxační a meditativní činnost. Myšlenky se vám zpomalí, zbavíte se stresu a napětí, zklidníte se a naberete síly na další den. Nedávejte si žádné termíny, nic si neslibujte, vybarvujte, když se na to budete cítit, a tak dlouho, jak vás to bude bavit.

Recenze
Když mi omalovánky přišly domů, byla jsem nadšená. Již po prvním prolistování mě okouzlily. Jsou velice různorodé, takže věřím, že si na nich najde každý to své co mu vyhovuje. Mně se například nejvíce líbí zvířátka tvořená listím... tady autorka doslova čarovala, je to naprostá nádhera.
 © 2015 by Johanna Basford Ltd.
© 2015 by Johanna Basford Ltd.

Omalovánky nejsou pouhé obrázky na vybarvení. Vtáhnou vás do sebe a ukážou vám dobrodružství v podobě hledání skrytých zvířat a symbolů. Malinko mi připomínají tvorbu Marie Brožové - na její obrazy se můžete dívat znovu a znovu a přesto vždycky najdete něco, co jste předtím neviděli. Tady je to to samé a až po úplném vybarvení dokážete odhalit všechna tajemství.

Mnoho obrázků je tak nádherných, že se mi nad nimi tají dech. Autorka musí mít obrovskou fantazii, když tohle všechno dokázala vytvořit. Při pohledu na jednotlivé omalovánky vás naplní touha vzít pastelky a začít s vybarvováním. A ptáte se, jestli jsou opravdu antistresové? Tyhle rozhodně ano. Když mám večer čas, pustím si příjemnou hudbu a začnu vybarvovat. V myšlenkách se toulám všude možně a cítím, jak s každým tahem pastelky ze mě odplouvá napětí. Ke konci mě již sice občas bolí ruka, ale celkový výsledek to stojí :).
 © 2015 by Johanna Basford Ltd.
 © 2015 by Johanna Basford Ltd.
© 2015 by Johanna Basford Ltd.

Všechny obrázky jsou krásné, až na jeden, který nikdy nevybarvím. Jedná se o lebku, která se mi do knihy vůbec nehodí. Prostě tam vůbec nepatří. Při prohlížení člověk nasaje atmosféru kouzelného lesa a najednou lebka. Ale mimo této strany jsem s omalovánkami spokojená. Občas mě sice maličko mrzí, že nemohu daný obrázek z knihy vyjmout a někomu třeba darovat. Ale na druhou stranu mohu mít všechny obrázky u sebe a kdykoliv si je prohlédnout.
 © 2015 by Johanna Basford Ltd.
© 2015 by Johanna Basford Ltd.

Omalovánky mohu doporučit všem. Ovšem pokud jste jako já, že už se nemůžete dočkat, až budete mít vybarveno, abyste se na svůj výtvor mohli podívat jako na celek, připravte si pořádný doušek trpělivosti. Omalovánky často obsahují mnoho detailů a mnohdy tak tenkých, že i s ořezanou pastelkou člověk přečmárne. Tyhle omalovánky budu mít alespoň na 5 let :D.

Hodnocení: 4/5

Za omalovánky děkuji nakladatelství Grada.

Knihu si můžete koupit -zde-.
© 2015 by Johanna Basford Ltd.

6 komentářů:

  1. Jo, kdybych nebyla jako malé dítě a všude nepřetahovala, tak bych se do nich nejspíš pustila, ale takhle? Vypadalo by to hůř než od pětiletého dítěte :D Ale jinak super recenze :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky přetahuju :D Omalovánky Tě naučí se nad to povznést :D

      Vymazat
  2. Skvělé! Já mám teď v plánu Mudlovské :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty tady budou zrecenzovány během tohoto týdne :).

      Vymazat
  3. Jéé vyzerajú naozaj krásne! :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)