čtvrtek 4. února 2016

Knižní přírůstky za měsíc leden 2016

První měsíc v tomto roce jsem se s knihami pořádně rozjela. Nevím, jestli za to mohlo zkouškové, kdy jsem měla pocit, že po těch nervech se školou si musím udělat radost, nebo něco jiného. Na svoji obranu mohu říci, že jsem kupovala hlavně v Levných knihách (když koukám, kolik knih jsem si tam koupila, mám pocit, že jsem je musela vybrakovat).
Celkem jsem za leden nashromáždila 30 knih a 3 omalovánky.


Knihy z Levných knih:

Temná akademie - první tři díly, každý tuším za 29 Kč
Série Horečka, myslím že 39 Kč/kus. O téhle sérii jsem hodně slyšela, tak jsem se konečně rozhodla ji koupit.
Série Ohnivý vítr, kus 49Kč. Překvapilo mě, že má tahle série docela vysoké hodnocení na databázi knih, tak jsem se ji rozhodla vyzkoušet.
Série Hic Sunt Dragones. První díl jsem si objednávala přes internet, zbylé dva jsou z  LK. Druhý díl asi za 39 Kč a třetí 29 Kč. Na databázi knih mají dost vysoké hodnocení, tak jsem se rozhodla to zkusit.
Tak padne náš svět (39 Kč) a Životy, které jsme ztratili (29 Kč). Na tuhle sérii mě také nalákaly ohlasy ostatních čtenářů.
První dva díly ze série Vesmírná pouť, každý za 49 Kč. Jo, to ještě nebyly na buxu za 9 Kč/kus.
Série Inkarnace. Alchymie věčnosti 29 Kč, Nejistý zítřek 39 Kč.
Tak, to byly knihy z LK. Jak vidíte, byla jich hromada. A teď ke knihám, které mám z jiných míst.

Taťkovi jsem objednávala k narozeninám dvě knihy z bux.cz, tak jsem si k nim přihodila zrovna i Pod nekonečnou oblohou (49Kč) a Přírodní medicínu (99 Kč). S tou mě docela vypekli, myslela jsem, že je větší. Ale důležité informace obsahuje, tak na velikosti zase tolik nezáleží.
 A ještě jedna kniha z LK - Střed světa (39Kč). Tahle kniha mě zaujala svojí obálkou a anotace taky nezní špatně. A pak Domácí přírodní lékárna, koupená v Albertu v Hradci Králové.
 První díl série Elfové. Všude už je vyprodaný a nemohla jsem ho sehnat. Nakonec se mi ozval jeden pán, že mi ho prodá za 200 Kč. Nadšeně jsem na to kývla a ptala jsem se na stav knihy. Odpověděl, že je jednou čtená, takže jako nová. Když jsem pak knihu viděla, myslela jsem, že mě klepne. Tomu říká jako nová? Nechápu, jakým stylem to četl, ale ten přebal dostal pěkně zabrat. Ale hlavně že jí mám. A Letní strom jsou koupila za nádherných 100 Kč a tahle kniha je jako nová.
 Pak jsem na databázi knih narazila na slečnu, která prodávala 3. díl série Kroniky Sialy. Já mám doma už předešlé dva, které jsem si kupovala v LK. Ale poslední díl nebyl k sehnání, až do teď. Hned jsem po něm skočila, stál mě 130 Kč. A ještě jsem si k tomu přihodila knihu Jed za dalších 100 Kč,protože po téhle sérii koukám už dlouho.
 A teď recenzní výtisky. První balíček mi přišel od Albatros Media a.s. Jedná se o 5. a 6. díl Sedmého smyslu a 2. díl Narozen o půlnoci. Na knihy se moc těším, dnes se do nich pustím.
 Další recenzní výtisk, tentokrát od Omegy. Neskutečně se na Verna těším, bude to příjemná změna od YA knih.
 A na závěr tu mám troje omalovánky. Čarovný les a Tajná zahrada jsou od nakladatelství Grada. Včera jsem se pustila do Tajné zahrady a řeknu Vám, že kdybych neměla omalovánky jako recenzáky, tak bych ty penízky za ně klidně dala. Stojí mezi 150 - 300 Kč a mám pocit, že je budu mít na sto let. Obsahují tolik detailů!
 A na závěr Mudlovské omalovánky od Albatrosu. Jako správný HP fanoušek mi nesměly chybět. A jsou nádherné, těšte se na recenzi.
A na závěr všechny knihy pohromadě.

25 komentářů:

  1. No, to je poradna hromada,, pekne ses rozjela :D
    Muzu mit dotaz na Albatros media? Kdyz z Fragmentu rozesilala maily o slouceni a zda stale mame zajem spolupracovat a chtela info o blogu, odepsala Ti na Tvuj mail?
    Giveaway / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neodepsala, ale zřejmě to vzala na vědomí. Muselo jí přijít spousta mailů, tak si to třeba jenom někam napsala. Neboj se, určitě s Tebou počítají :).

      Vymazat
  2. No páni, taková úroda! :D A je fakt super, že mě vždycky přinutíš přemýšlet nad knihami, o kterých jsem doteď vůbec neslyšela :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To slyším moc ráda! :-) Podle mě je spousta skvělých knih, o kterých se moc nemluví. Vždycky je u novinek takový BUM, ale třeba starší knihy, které jsou taky skvělé, nejsou tak ,,propagované", což je škoda :).

      Vymazat
  3. No páni, to je pořádná hromada, ale paráda :-)
    Omalovánky krásné přeji ti s nimi pěkné chvíle :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :). Zatím jsem vybarvovala 2x a pokaždé to bylo skvělé :).

      Vymazat
  4. Páni :) Tak to máš ale peknú hromádku. :)Prajem ti, aby aj ten "únor" (vo vašom jazyku) bol taký bohatý ako leden. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To doufám že ne :D Neměla bych to kam dávat :).

      Vymazat
  5. Hromada nových kníh, gratulujem :D Alchýmie věčnosti aj pokračovanie som čítala, pomerne dobré príbehy. Mlhovina a pokračovanie vyzerajú super, rada by som si ich prečítala :-) A omaľovánky sú teraz dosť v kurze, potterovské by som chcela mať :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S omalovánkama máš pravdu, jsou v kurzu :). Ale i já jsem jim propadla :D

      Vymazat
  6. Jů, to je knížek! :)
    Na Mudlovské omalovánky se taky chystám, teď ještě dělám mandaly, ale brzy se vrhnu na Harryho. :D :)

    OdpovědětVymazat
  7. Wow, pěkný počet knížek se ti podařilo nashromáždit :D Přeji příjemné čtení a malování :D

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné přírůstky :) A omalovánky Johanny Basford jsou úžasné, určitě si je zamiluješ, i když jsou tam opravdu droboučké detaily :)

    OdpovědětVymazat
  9. Super přírůstky! Já jsem si předobjednala jednu knížku a čekám až bude k prodeji a doručí mi ji, pravděpodobně až na konci února a mimo jiné mám teď několik nových knížek a ta jedna je teda naprosto úžasná, totálně mě sebrala. Budu pak na ni psát recenzi. Jinak nevím zda víš nebo nevíš, ale jen bych upozornila na změnu adresy mého blogu, od teď je to fellien.blogspot.cz :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těším se na recenzi :). A děkuji za upozornění na změnu adresy :).

      Vymazat
  10. Máš tam toho hodně, co by zaujalo taky mě :) Udělala sis teda pořádnou radost! Obdivuji Tě, že to všechno zvládáš číst. Mám doma tolik knížek, které jsem zatím viděla jen zvenčí a moje rychlost při čtení je žalostná, ostatně jako se vším :) Tak pěkné počteníčko!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemám vše přečtené, ale líbí se mi jistota, že když budu chtít číst nějakou knihu, mám hodně na výběr :).

      Vymazat
  11. To je pořádná hromádka :) Když to vidím, asi taky brzy půjdu nakupovat do LK :) Krásné přírůstky :) Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  12. Myslím,že jsem dlouho nebyla v LK... :D
    Mimochodem poslední díl Vesmírné pouti je/byl na buxu ve výprodeji za 9 korun! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, psala jsem o tom v jednom z předchozích článků. Přesto děkuji za upozornění :).

      Vymazat
  13. Krásná hromádka. Mi se v lednu nic moc nakoupit nepovedlo, bylo zkouškové a nějak jsem neměla na nic čas. Ty omalovánky s HP by byly skvělým dárkem pro moji sestru. Díky za tip :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)