pondělí 22. února 2016

Tajná zahrada

Název: Tajná zahrada
Autor: Johanna Basfordová
Počet stran: 96
Nakladatelství: Grada
© 2015 by Johanna Basford Ltd.

Anotace
Na každé stránce se skrývají drobná stvoření, čekající na objevení. Některé části zahrady můžete vytvořit a nakreslit vlastní rukou tak, jak si je představujete. 

Vybarvování a kreslení je pomalá, relaxační a meditativní činnost. Myšlenky se vám zpomalí, zbavíte se stresu a napětí, zklidníte se a naberete síly na další den. Nedávejte si žádné termíny, nic si neslibujte, vybarvujte, když se na to budete cítit, a tak dlouho, jak vás to bude bavit. 

Recenze
Další překrásné omalovánky od skvělé autorky. Tentokrát nesou název Tajuplná zahrada. Stylem se velice podobají Čarovnému lesu. Opět mě uchvátila každá kresba, kterou jsem v knize našla. A navíc pro mě jako pro květinomola je to i příjemné pohlazení po duši. Tolik květin uspořádaných do nádherných obrazců! :)
 
© 2015 by Johanna Basford Ltd.
© 2015 by Johanna Basford Ltd.

Tyto omalovánky jsou velice dobře propracované. V knize se dá najít tolik detailů a tenkých mezírek na vybarvení, že i ořezaná pastelka je na ně příliš silná. Takže byť je na knize napsáno, že je vhodná i pro progressa, moc je nevyužijete. Najdou se strany s většími obrázky, ale tolik jich není. Zvlášť pokud rádi malujete každou část kresby jinou barvou.

Součástí omalovánek je i plnění mnoha dalších úkolů. Většinou se jedná o domalování určitých věcí. Což třeba pro mě bude asi problém, protože nejsem malířsky zručná. Maluji strašně ráda, ale nejde mi to :D. Přesto je pro mě domalování obrazců určitá výzva a já se o to určitě pokusím.
© 2015 by Johanna Basford Ltd.
© 2015 by Johanna Basford Ltd.

Moc se mi líbí i omalovánky velké přes obě dvě strany. Moc se těším, až nějaké dokončím a budu se moci ,,pokochat" nad vykonaným dílem. Akorát obrázek v ohybu se špatně vybarvuje.
 © 2015 by Johanna Basford Ltd.
© 2015 by Johanna Basford Ltd.

Omalovánky mohu doporučit všem. Naučí Vás nedělat si hlavu s tím, když někde přetáhnete, ale naopak se nadto povznést. Věřte mi, vím o čem mluvím :D. A při vybarvování všech úžasných obrazců se krásně uvolníte.

Hodnocení: 4/5

Mnohokrát děkuji nakladatelství Grada za poskytnutí knihy k recenzi.

Omalovánky si můžete koupit -zde-.
© 2015 by Johanna Basford Ltd.

4 komentáře:

  1. Juuj. :) Tiež to maľuješ ? :) Už dlho som uvažovala, že si to kúpim, no nejako na to vždy zabudnem. :) Tak nech sa ti darí a prajem príjemné maľovanie. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Stejně jako Čarovný les, i Tajná zahrada mě láká svými neobvyklými obrazci. Vybarvené určitě vypadají skvěle. Uvažuju nad koupí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za tu cenu opravdu stojí. Nejsou moc drahé a hlavně je budeš mít opravdu na dlouho :).

      Vymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)