úterý 29. března 2016

Omalovánky: Ztracený oceán


Název: Ztracený oceán

Autor: Johanna Basford
Počet stran: 80
Nakladatelství: Grada
 © 2015 by Johanna Basford Ltd.

Anotace
Na stránkách knihy se setkáte se zvědavými chobotnicemi, kouzelnými mořskými pannami a s hejny exotických ryb, které čekají na to, až je svými barvami probudíte k životu. Můžete objevovat křehké spletence mořských řas, korálové útesy, potopené lodní vraky, zdobené ulity a poklad pirátů. 

Recenze

Další omalovánky z dílny Johanny Basford nás zavedou pod hladinu oceánu, kde se setkáme s různými mořskými živočichy. Mimo mnoho druhů ryb, nás neminou ani medúzy, hvězdice či dokonce mořští koníci. 
 © 2015 by Johanna Basford Ltd.

V této knize nás Johanna opět okouzlí svými nádhernými kresbami, které doslova lákají k vymalování. Věřím, že si zde každý vybere obrázek, který bude stvořen přímo pro něj. Nalezneme zde totiž jak stránky plné malých motivů, které zaberou více času na vybarvení, tak i strany s většími obrázky, které budou vybarveny dříve, a vy se tak budete moci brzy kochat svým výsledkem.
  © 2015 by Johanna Basford Ltd.
 © 2015 by Johanna Basford Ltd.

Autorka ale nevytvořila jenom knihu s obyčejnými omalovánkami. Vytvořila knihu s příběhem, který s každou další vybarvenou omalovánkou odhalujete.Mimo jiné ukryla do svých kreseb různé symboly, které musíte najít. A aby toho nebylo málo, cestou do cíle musíte několik stran vlastnoručně dokreslit. O zábavu je tudíž postaráno.
  © 2015 by Johanna Basford Ltd.
 © 2015 by Johanna Basford Ltd.

Velkým plusem omalovánek je i fakt, že jsou na tvrdém papíře, takže člověk může použít na vybarvování skoro cokoliv, a nemusí se bát, že se barvy propijí na druhou stranu. Další obrovskou výhodou je možnost vybarvit obrázky podle sebe. Nikde nemáte dané, jaké mají být použity barvy a tak klidně můžete vymalovat mořského koníka všemi barvami, které najdete. Jediné mínus celé knihy vidím v motivech přes dvě strany. Špatně se ve spoji vybarvují. Naštěstí dvoustránkových ilustrací není v knize mnoho.
 © 2015 by Johanna Basford Ltd.
 © 2015 by Johanna Basford Ltd.

Omalovánky mohu doporučit všem. Johannu Basford jsem si opravdu oblíbila a zatím jsem neviděla žádné omalovánky, které by mě více oslovily, než právě ty od ní.

Hodnocení: 4,8/5

Děkuji nakladatelství Grada za poskytnutí omalovánek k recenzi.
Omalovánky si můžete koupit -zde-.

A na závěr přidávám video, které jsem nalezla na stránkách Grady. Můžete díky němu poznat blíže autorku těchto omalovánek. Působí velice sympaticky.

(Pokud by Vám video nešlo spustit, naleznete ho -zde-)

4 komentáře:

  1. Já mám teď omalovánky Cizinky a taky jsem ráda za tvrdý papír. A taky používám progresa :D (ale do toho i fixy :D)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké omalovánky. Myslím, že jsou nejhezčí jaké jsem doposud viděla. Možná, že přeci jen taky začnu malovat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě začni, je to skvělé :). A zrovna omalovánky od Johanny jsou moc pěkné :).

      Vymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)