pátek 1. dubna 2016

Znáte všechny kouzelnické bytosti?

Název: Harry Potter: Bytosti kouzelnického světa
Autor: J. K. Rowling
Počet stran: 96
Nakladatelství: Albatros 

Anotace
Omalovánky z kouzelnického světa plné fotografií z filmů o Harry Potterovi.


Domácí skřítci a mořští lidé, Cornwallští rarachové a draci – kouzelnický svět je zalidněn přepestrou směsicí kouzelných bytostí a neobyčejných stvoření. Naše omalovánky, plné propracovaných ilustrací na motivy filmů o Harrym Potterovi, představují bytosti ze Zapovězeného lesa, Velkého jezera a dalších míst. Prožijte své oblíbené scény jako útěk Harryho, Rona a Hermiony od Gringottů na hřbetě draka a ponořte se do složitých vzorů v našem putování kouzelnickým světem. Inspirací vám budiž fotografie z filmů i úžasné ilustrace.
Recenze
Nakladatelství Albatros vydalo již druhé omalovánky s tématikou Harryho Pottera. A jakožto správný fanoušek celé této kouzelnické heptalogie (je to správně?), jsem si je nemohla nechat ujít.

Omalovánky na první pohled zaujmou svým desingem. Velice pěkné skloubení zelené a bílé barvy, které celkově vytváří elegantní dojem. Navíc krásně ladí s předchůdci těchto omalovánek - s Mudlovskými omalovánkami. 
Již při prolistování si můžeme povšimnout, že jsou tu zobrazeny bytosti ze všech sedmi dílů. Popravdě, některé z nich ani nepoznávám a nevím, že v knihách jsou. Všechny ilustrace jsou poctivě propracované a mohu Vám slíbit, že než celou knihu vybarvíte, bude to trvat. Autorka totiž myslela na všechny své příznivce - i na ty náročnější vybarvovatele. Rozhodně se tedy s omalovánkami nebudete nudit. Buď pokoříte vy je nebo ony Vás.
Pokud chcete vybarvovat podle ,,skutečnosti" - nebo-li podle filmové předlohy - zajisté Vás potěší fotografie z filmů nebo barevné ilustrace v zadní části knihy. Pokud ovšem chcete vybarvovat podle vlastní fantazie, tak směle do toho a barevnou část berte jenom jako příjemné zpestření knihy.

Omalovánky se rozhodně vydařily. Vím, že některé ilustrace mi dají pěkně zabrat (když jsem listovala knihou, často jsem si říkala ,,uf", jelikož mnoho obrázků obsahuje hodně detailů a vybarvování bude tudíž náročnější), ale ten pocit po dokončení vymalovávání bude k nezaplacení.

Omalovánky doporučuji všem příznivcům Harryho Pottera. Rozhodně Vás mile potěší a zpestří večery.

Hodnocení: 5/5

Děkuji nakladatelství Albatros za zaslání omalovánek.

Omalovánky si můžete koupit -zde-.


1 komentář:

  1. No, já pořád ještě nevím, jestli si tyhle druhé (a třetí a čtvrté nebo kolik jich vyjde) koupit nebo ne, vadí mi totiž, že jsou na docela slabém a fixám propustném papíru. Nicméně ty obrázky a HP, sakra, to je dilema. :D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)