středa 26. října 2016

Rozbalovačka 45

Nedávno jsem se zúčastnila konkurzu o recenzní výtisk u nakladatelství Jota. A byla jsem vybrána! Skákala jsem štěstím do stropu, jelikož přesně tohle téma, které je obsaženo v knize, mám velice ráda. A o jakou knihu se tedy jedná? 

 Už je malinko vidět:

Tadáá! Jedná se o Měsíční svit nad Paříží. Obálku má naprosto úžasnou. Zatím jsem z knihy stihla přečíst jen několik desítek stran, ale je to velmi pěkné čtení. Něco jako Pýcha a předsudek v pozdější době :).

Anotace knihy:
Okouzlující milostný příběh z Města světel 20. let.


Píše se rok 1924 a do Paříže, vzpamatovávající se z hrůz první světové války, přijíždí mladá londýnská aristokratka Helena Montagu-Douglas-Parr. Osmadvacetiletá žena prožila nejen fatální onemocnění, ale i zrušení zasnoubení ze strany vyvoleného muže, což ji mezi urozenou anglickou společností naprosto znemožnilo. S povolením rodičů se zapisuje do ročního kurzu na pařížské výtvarné akademii a ubytovává se u své volnomyšlenkářské tety. Doufá, že v anonymním prostředí si oddechne od neustálých pomluv a že se jí podaří splnit si dětský sen – stát se malířkou.

Město, vstávající z popela jako bájný Fénix, však přináší daleko silnější zážitky. Helena je rychle vtažena do světa ztracené generace a v kruhu amerických krajanů se setkává s avantgardními malíři, spisovateli i žurnalisty. Mezi nimi potkává Sama Howarda, novináře, pracujícího pro Chicago Tribune. Inteligentní a vzdělaný Sam, válečný veterán s pohnutou minulostí, ji fascinuje víc než jakýkoliv jiný muž, kterého dosud potkala. Ze společenského hlediska je to však naprosto nevhodný partner. Helena si ovšem uvědomuje, že i ona se mění. Dobře vychovaná anglická dívka, kterou kdysi byla, svědomitá, poslušná a vědoma si svého společenského postavení, je navždy pryč. V tónech jazzové hudby zvolna odplouvá starý svět a Helena musí najít nový smysl života i místo, kam patří.

3 komentáře:

  1. Pěkný přírůstek a vypadá hodně zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už mám přečtenou a příběh je naprosto nádherný :).

      Vymazat
  2. Kniha má krásnu obálku a obsahovo vyzerá tiež kvalitne, teším sa na recenziu :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)