neděle 5. března 2017

Noví obyvatelé našeho zvěřince

Od posledního článku do této rubriky uběhl už skoro rok. Proto jsem se rozhodla zveřejnit další článek a ukázat vám naše nové miláčky.

(náš kocour Kaspian na stromě)

V listopadu jsme si pořídili páreček laboratorních myšek, černou Molly a hnědého Artura (nezrzaví Weasleyovi :D). Pavlik si myšku vždycky přál, takže jsme dlouho neváhali. Zpočátku byli oba dost nedůvěřiví. Artur byl trošku odvážnější, takže se rychleji ,,otrkal" a začal nám sám lézt na ruce. Molly to trvalo hodně dlouho,ale nakonec už i ona sama od sebe vleze na nastavenou ruku. Oba to jsou malí rošťáci. Je velká zábava je pozorovat.

(Tohle jsou jediné dvě trošku dobré fotky. Myšky chvilku neposedí.)

V lednu jsme si pořídili další myšky - tentokrát dvě myši africké. Jsou velké asi 5 cm, docela plaché a určitě ne na mazlení, spíš jen na pozorování. Aktivní jsou večer a pak v noci. Milují proso a moučné červíky. Taky si velice rádi prohrabávají chodbičky v hoblinách a v senu.

(omlouvám se za kvalitu fotek - myšky jsem fotila přes plastový přepravní box)

Co se týče rybiček, momentálně máme odchov bílých krátkoploutvých  bojovnic.

A teď ta největší novina - k narozeninám jsem dostala želvu zelenavou (Testudo hermanni)! :) Jelikož jsem začátečník, zpočátku jsem měla strach, abych neudělala něco špatně. Ale teď už má želvička vše potřebné a myslím, že se má dobře. Krmím ji 2x denně (to by člověk nevěřil, kolik toho taková malá želva sežere!), občas ji vykoupu nebo nechám proběhnout po zemi. A pokud si myslíte, že jsou želvy pomalé, nemůžete se více mýlit. Jsou jako malé děti - na sekundu otočíte hlavu jinam, a jsou na druhé straně místnosti.
Dlouho jsem pro želvu vymýšlela jméno, nakonec mě napadlo (pro ni vhodné) pouze jedno jediné - Loreen. Moc ráda ji krmím z ruky a pozoruji ji při jídle.

To je prozatím z našeho zvěřince vše :). Další fotky snad přibudou v létě, až bude všude hezky zeleno.

A co Vy? Máte doma nějaké nové zvířátko?

11 komentářů:

  1. Ááááá, želvu jsem si vždycky moc přála! :D Je nádherná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a náročná :D Člověk ji nestíhá krmit :D Někdy přijeď, půjčím Ti ji :)

      Vymazat
  2. Já jsem odmalička chtěla taky nějakého mazlíčka, ale jediné, čeho jsem dosáhla, byly rybičky - a řekněme si to upřímně, s nimi se na rozdíl od kočky člověk moc nepomazlí, takže u mě zas tak velký úspěch nevzbudily. Jednu dobu jsem taky chtěla bílé myšky. Co se želvy týče, tuším, že moje sestřenice doma taky jednu má. A to jméno se mi hrozně líbí - že bych si změnila přezdívku? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rybičky jsou fajn, pokud nejsou pořád nemocné nebo zničehonic nehynou :D

      Vymazat
  3. Nové zvířátko, dej pokoj. Už takhle je tu zvěřinec až až. Ale vaše mini zoo se mi moc líbí! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Najviac sa mi páči korytnačka a rybičky, ale všetky zvieratká máš krásne :-) :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Máte doma parádní minizoo, od kocourka až po rybičky a želvu :) Já mám zvířátka hodně ráda, takže jsem odjaživa prosila o kočku nebo psa :D No dostala jsem křečky a od těch teď přišla na králíka :) Uhlídat tu moji hopsalku však dá zabrat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Králíčka bych si taky přála, ale momentálně ho není kam dát :) A jednou si ještě pořídím činčilu - měli jsme ji, když jsem byla malá. Jsou úžasné :)

      Vymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)