pátek 2. června 2017

Knižní přírůstky za měsíc květen 2017

Květen se nesl ve znamení Světa knihy. Pokud jste četli můj článek o tomto skvělém veletrhu (k dispozici zde), víte, že jsem si přivezla domů 56 knih. Z čehož plyne, že květen byl u mě na knižní přírůstky opravdu bohatý. Dokonce až tak, že celkový počet knih nově obývající moji knihovnu, přesáhl 100 kousků. Přesně jich je 104. Teď se pojďme mrknout, kde se mi podařilo sehnat tolik knih a hlavně jaké to byly.




Začneme celkovým pohledem na tu hromadu knih. Jedna kniha na společné fotografii chybí, ale až knihy budu představovat jednotlivě, určitě se o ní zmíním.

(vlevo knihy koupené v knihovně za 1 Kč/kus, prostřední dva sloupce jsou ze Světa knihy a poslední jsem si koupila nebo dostala)

A teď hezky všechno zvlášť. Začneme s knihami, které jsem koupila ve výprodeji v knihovně. Do knihovny chodím hlavně kvůli babičce, abych jí půjčila nějaké čtivo, neboť velice ráda čte a sama by se tam nedostala. Pokaždé se mrknu na knihy ve výprodeji a občas najdu vážně super kousky ve skvělém stavu. Kupuji hlavně klasiku a zjistila jsem, že u ní zbožňuji starší vydání, která už toho hodně pamatují, ale pořád jsou krásně zachovalá. 

První várka obsahuje knihy od Charlese Dickense. Horní řada je David Copperfield I. - IV a dole je Klub Pickwicků I.-II.


Dále tu máme Marka Twaina a jeho Lorda z Ameriky. Potom Alexandra Dumase a knihy Muž za železným hledím I. - II. a Tři mušketýři I. II. A Dáma s kaméliemi od A. Dumase mladšího.

 Další dvě knihy jsou Tři mušketýři ještě po deseti letech. Knihy jsou nádherně zpracované, plné krásných ilustrací.


 Díky knize Letní host jsem se začala zajímat o A. P. Čechova a jeho dílo. Takže Hořké humoresky a Vybrané povídky byly jasnou volbou. A vedle nich je Robinson Crusoe. Těmto knihám možná vytvořím nový vzhled, ale ještě uvidíme :).


A poslední hromádka z knihovny obsahuje následující tituly: Božena Němcová - Chýše pod horami, Sofoklés -Tragédie, Thomas Hardy - Daleko od hlučícího davu a Lev Nikolajevič Tolstoj - Vzkříšení.

Dále tu mám knihy z veletrhu Svět knihy. Většinu už jste mohli vidět ve výše zmíněném článku, takže je tu představím už jen krátce:

Nákup u Fantom Printu - 20 Kč/ks:
 Série Tamir Veliká od Lynn Flewelling.

 Zbytek dílů ze série Noční běžci od stejné autorky, které mi chyběly.

Druhý a čtvrtý díl série Vláda soumraku byl rozmar mé povrchnosti. Strašně se mi líbily ty obálky :) Snad postupně dokoupím i další díly. 

 Tři knihy do sérií Dragon Lance - začíná se mi to pěkně kompletovat. 

 Druhý a třetí díl série Svět bez bohů. Mohlo by to být skvělé čtení.

 Série ze světa Forgotten Realms.

 Druhý a třetí díl série Dragon Lance - Legenda, které mi chyběly. Takže další série komplet, jupí!

 Bojový drak je další díl k Bazilovi. A Válka zrcadel je koupena už u nakladatelství Epocha a podepsána samotnou autorkou.

Nákup u nakladatelství Epocha - 30 Kč/ks.  Knihy si můžete podrobněji prohlédnout -zde-.

Pak tu mám knihy taktéž z veletrhu, ale některé jsem si převzala později od kamarádky. Když jsem tam byla já, dané knihy jsem tam nesehnala. 
 První dva díly Upírů z Chicaga. Z této série mám rozporuplné pocity, ale za 20 Kč jsem si řekla, že ji dám šanci. 

 Opět první dva díly, ale tentokrát série Kate Daniels. Na ni jsem slyšela mnoho chvály, tak ji chci zkusit :) 

 Spravedlivý hněv mi chyběl do komplet série a Kim Harrison jsem opět vzala na zkoušku.

A série Cal a Niko Leandrosovi mě zaujala. Ještě musím sehnat 1. díl, ale to by neměl být problém. 

A tím se nákupy ze Světa knihy uzavírají. Pak tu mám pár knih, z nichž některé jsem objednávala už v dubnu, ale dostala jsem je až v květnu. 

 Pět dílů Drenajské ságy, které mám hlavně díky Markétce. Mám z nich ohromnou radost, už jen asi 4 díly a mám celou Drenaj.

Temnější tvář magie jsem vyměnila s Eliškou. Victoria Schwab prý dobře píše, tak si to chci ověřit. Bez srdce jsem objednávala v předprodeji za výhodnou cenu. No a 3., 4. a 5. díl Bratrstva (na fotce přehozené pořadí - 4., 3. a 5.) jsem kupovala asi za 130 Kč z Databáze knih. 

 Další nákup z Databáze ve znamení atlasů. Každý mě stál 50 Kč a navíc jsem je dostala v krásném boxu. Vzhledem k tomu, že se nedají sehnat pod 100 Kč to byl skvělý kup.

Dvě knihy od Shakespeara. Každá mě stála 65 Kč, tak jsem zvědavá, jaký bude překlad. Jinak jsou to ale skvěle konstruované knihy.

 Nákup v Levných knihách. Tajná kniha Šerosvitu mě zaujala kvůli autorkám. A první díl O dívce,která... mi chyběl, takže jsem ho s radostí dokoupila.

A jako poslední tady mám tři recenzí výtisky.
Dcera čarodějnice je od Omegy. Už ji mám přečtenou, takže brzy očekávejte recenzi. A Císařovy čepele mi poskytly Mega knihy. Na knihu se obrovsky těším, mám od ní velká očekávání. 

A poslední recenzák je od nakladatelství Epocha. Jedná se o soubor povídek Jany Rečkové. Protože se stmívá má takovou tu úžasně ňuchňací obálku (myslím, že stejnou má i Kostičas). A jedná se o knihu, která není na společné fotce.

Uf, tak to by bylo vše. Červen tak náročný nebude, neboť už nemám knihy kam dávat :D. Četli jste některou z výše uvedených knih? Nebo Vás nějaká zaujala? :) 

19 komentářů:

  1. Pěkné kousky :-) Serie Dragonlance byla dříve moje slabost v době, kdy jsem četla fantasy. Milovala jsem Raista pro jeho schopnosti a tím, kým byl :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to právě všechno ještě nečetla, ale fantasy miluji :) Tak si to střádám a pak se na to vrhnu naráz :D

      Vymazat
  2. Panebože, to je masakr :-D Tohle já dám tak možná za půl roku :-P Tak teď máš super sbírku...

    OdpovědětVymazat
  3. Proboha, ty jsi fakt blázen! :D Já tě nechápu, vždyť to nemůžeš nikdy stihnout přečíst! :D

    OdpovědětVymazat
  4. No teda to je hromada :) Když jsem viděla tu první fotku úplně se mi zastavil dech :D A jsou to samé pěkné kousky :) Císařovy čepele jsou vynikající, máš se na co těšit .)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak se konecne nasel silenejsi clovek nez jsem ja. 😂

    OdpovědětVymazat
  6. Tomu se říká hromada knih. :))) Závidím hrozně moooc! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není důvod :) I Ty máš jistě spoustu nádherných knížek :)

      Vymazat
  7. Páni ja mám takýto počet prírastkov asi tak za rok a ty si za mesiac nazbierala vyše sto kníh, klobúk dolu vážne :-) A samé kráske kúsky, tie z knižnice vyzerajú super, Dumasa mám veľmi rada tento mesiac som z bazáru kúpila dve jeho knihy, takže som rada, že aj ty čítať okrem iného aj takúto staršiu klasiku :-)
    Knihy zo Světa knihy sú super, to už som ti písala pri článku, Kate Daniels odporúčam všetkými desiatimi :D
    A ostatné knihy tiež paráda, zaujala ma kniha Dcera čarodejnice, takže sa teším na recenziu :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc pěkné přírůstky, jenom mi řekni, kam to prosím tě nacpeš :D a kdy to budeš všechno číst? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to v knihovně :D A číst budu snad celý život :) A doufám, že číst budou i generace po mně :)

      Vymazat
  9. Doufám, že se ti Dumas, Dickens a Čarozem budou líbit! A i ostatní knížky, samozřejmě! :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)