sobota 21. února 2015

Dnešní den :)

Přeji hezký večer všem! :)
Dneska jsem fotila sérii Elyonova země a doufám, že se mi fotky podařily tak, jak jsem si přála. Plánuji totiž vydat článek, kde shrnu celou tuto sérii. Ale nejdříve musím napsat recenzi na poslední díl :).

Taky Vám stále dlužím recenzi na knihu, která mě tolik ovlivnila. Strašně ráda bych Vám napsala co mi dala a jaká kniha to je, ale ono se o ní tak těžko píše... Pokud vím, tak nikdo z Vás podobnou literaturu nečte :). Ale věřím, že až přijde ten správný čas, tak Vám tu recenzi napíši :).

Momentálně válčím s rýmou. Od včerejška ji mám dost silnou a upřímně se modlím, aby do pondělí trošku polevila, protože sedět od 8:45 do 17:15 ve škole a neustále frkat a snažit se přitom poslouchat.... to je velmi náročné.

Poslední dobou (asi půl roku) mám v hlavě vymyšlené střípky příběhu, který se mi zatím moc líbí. Ráda bych začala psát, ale nemohu. Dlouho jsem nevěděla, co mi v tom brání, ale dnes jsem na to asi přišla. Jméno. Potřebuju jméno pro moji hlavní postavu. Ale nesmí být ledajaké. Musí to být to pravé jméno, takové, které mě zasáhne hluboko do srdce a už mě nepustí. Takové, které tu postavu přesně vystihne, které bude stvořené přesně pro ni. Všechno má svůj čas a já věřím, že jednou na to jméno přijdu.

Včera jsem si říkala, jak strašně vděčná jsem za svůj život. Za to, jak ho žiji. Pořád by se na něm dalo hodně vylepšit (mé vlastnosti), ale je to nádherný život. Jsem ráda, že jsem taková jaká jsem. Mám naprosto úžasného přítele, milující rodinu a skvělou kamarádku ( viď, Eurien). Navíc mám spoustu z Vás (Vlasti, Hani, Ilonko) strašně ráda, i když jsem Vás viděla třeba jen jednou a moc Vás neznám. Každá jste osobnost a občas myslím na to, že bych se s Vámi zase ráda viděla. A jsem moc vděčná, že můj blog čtete. 

Když pak pozoruji a nebo slýchám o tom, co se stalo s lidmi, které jsem znala - támhleta na drogách, tamten zná jen alkohol, pro tuhle je celý svět jen o diskotékách a sexu... No hrůza. Absolutně si takový život nedokážu představit a ani bych ho žít nechtěla. Poprvé jsem vděčná za to, kdo jsem. Je mi absolutně jedno, že třičtvrtě lidí nechápe moji lásku ke knihám, rostlinám a zvířatům. Protože tohle je můj život, za který jsem opravdu ráda.

Strašně se těším na jaro. Už doslova cítím, že přichází. Nebo to chci cítit. U nás nádherně kvetou talovíny a čemeřice, u Pavlika ve vesnici už kvetou sněženky. Ráno, když mě budí zpívání ptáčků, si říkám, že jejich píseň je balzám na duši. Tak moc už se těším, až se začne všechno zelenat a všechno kvést! :)

Půjdu se podívat na ty fotky Elyonovy země, ať tu pro Vás mám co nejdříve další článek. Ale již brzy se můžete těšit na recenzi knihy, která pro mě byla něčím jedinečná. A čím? To se dočtete v mé recenzi :).

Přeji všem příjemný zbytek večera,
Vaše Ailin


9 komentářů:

  1. Z Elyonovej krajiny som prednedávnom dočítala Desiate mesto, zvyšok ešte nie, ale snáď sa k tomu aj tak dostanem. Na recenzie aj fotky sa veľmi teším. Prajem skoré uzdravenie, choroba je vždy oničom, iba človeka ničí.
    Je výborné, že si vieš uvedomiť aké máš a vlastne aké všetci máme šťastie v živote, pretože aj keď sa zdá, že niečo nie je dobré, vždy to môže byť lepšie a môžeme byť radi, že napr. nehladujeme niekde v Afrike.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem taky moc ráda, že tě znám. Díky blogu jsem poznala tolik úžasných lidí, jejichž přátelství si vážím víc než čehokoliv jiného - konečně jsem mezi lidmi, mezi nimiž můžu být taková, jaká jsem. :)
    Na to shrnutí se moc těším. :) Taky bych chtěla něco podobného udělat - psát o knihách trochu jinak, ne jako recenze, spíš bych se zaměřila na autory jako takové a prolínání jejich tvorby, na série, na to, s čím si co spojuji... Ale nejdřív musím dodělat tu naši výzvu. :D
    Hodně štěstí s rýmou a ve škole. ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem před pár dny prošla takovým osvícením. Jsem ráda, že já jsem já. A jsem ráda, že tě znám, i když jsme se ještě ani jednou neviděly.
    Se jménem si dávej načas. Já vymýšlela jedno jméno půl roku... ale zato teď stojí za to. Netrpělivě očekávám tvoji povídku :D

    OdpovědětVymazat
  4. "Je mi absolutně jedno, že třičtvrtě lidí nechápe moji lásku ke knihám, rostlinám a zvířatům. Protože tohle je můj život, za který jsem opravdu ráda." Mám to naprosto stejně. Někdy mám sice blbou náladu kvůli tomu, co mi lidi říkají a tak. Jenže pak se zamyslím a vidím, že mám svůj život ráda tak, jak je. Jsou věci, které bych ještě chtěla změnit a zažít, ale sakra, jsem ještě mladá, budu mít plno příležitostí k zažití tolika věcí! Hlavní pro mě je, že jsem si našla ten svůj určitý smysl, pro který mě baví žít.

    S rýmou se teď potýkám taky. K tomu ještě kašel a od dnešního rána zním jako tuberák. V tom největším mrazu jsem si totiž byla vyzvednout dvě potkaní mláďata (která měla být puštěna do lesa) a jak jsem si s sebou zapomněla nějakou deku nebo něco, měla jsem je s krabičkou v bundě. :D Takže jsem si svou začínající rýmičku ještě trochu okořenila, ale já ji většinou nemívám dlouho, zítra už to bude zase v pohodě.

    Chtěla jsem se tě zeptat. Nechtělo by se ti se mnou letos jet na Svět knihy? Chtěla bych se tam podívat, ale potřebuju si někoho sehnat s sebou, protože samotné se mi tam nechce a kamarádka, se kterou jsem tam byla minule, je teď v Anglii a mám pocit, že jsme se loni bavily, že bys tam chtěla je taky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ráda Hani :-). Když jsem ten článek psala, tak jsem myslela na to, jestli Tvá nabídka ohledně Světa knihy z loňského roku stále platí :-)

      Vymazat
    2. Já doufala, že jsi na to za ten rok nezapomněla. :D Ale jestli jsi pro, budu jen ráda a budu se těšit. :)

      Vymazat
    3. Jasně, že jsem! :-) Už se moc těším! :-)

      Vymazat
    4. Jasně, že jsem! :-) Už se moc těším! :-)

      Vymazat
  5. Moc dobře znám to, o čem mluvíš, taky mám zájmy, které jsou pro okolí "divné". Nerozumím dnešní společnosti, ve které je v pořádku, když někdo chlastá a fetuje a kdovíco ještě a člověk, který se zajímá o přírodu, knížky a podobné smysluplné a krásné věci, je podle většiny asi nějaký magor. Ale přesto, že mě kecy lidí okolo občas dost štvou, jsem hrdá na to, že jsem taková, jaká jsem a dělám, co dělám, a je moc dobře, že ty jsi taky spokojená, to je důležité :)

    Nám už také kvete čemeřice, to mě moc potěšilo, protože jaro vyhlížím už dost netrpělivě :) Tak snad brzy opravdu přijde!

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)