pondělí 13. března 2017

Omalovánky víl a andělů

Minulý rok vydalo nakladatelství Omega dvoje nádherné omalovánky, které jsou spojené s anděly a vílami. Ilustrovala je Norma J. Burnell. Každý obrázek doprovází text, který napsala Doreen Virtue, což je autorka celosvětově známých knih o andělech a přírodních bytostech.

První omalovánky, Vzkazy od vašich víl, mi na první pohled učarovaly. Obrázky jsou něžné a s přírodními motivy, přesně jak jsem si představovala. Doprovodné texty jsou krásné, plné povzbudivých slov. Pokud na víly nevěříte, nebojte se popustit uzdu své fantazii a jen se zamyslet nad textem. Jaké by to bylo, kdyby se jednalo o pravdu. Už jen sněním při vybarvování člověk nalezne nové světy, které mu pomůžou se pořádně odpoutat od skutečného světa a zklidnit mysl.




Omalovánky jsou velice krásné, ale po bližším prozkoumání je znát, že jsou dílem jednoho člověka. Postavy mají totiž stále stejný vzhled obličeje, celkově se tedy mění jen vlasy a oblečení. Je trošku škoda, že autorka nepopustila uzdu rozmanitosti.




Druhé omalovánky, Vzkazy od vaši andělů, jsou taktéž kouzelné. Na první pohled vypadají s vílami velice podobně, ale není tomu tak. Je zde více různých typů postav a každý obrázek je zaměřen na jiný detail. Na druhou stranu se v knize v nich ukrývá více symbolů, které ne každému mohou být příjemné. V omalovánkách s vílami se nacházejí přírodní motivy, kdežto zde některé obrázky mají náboženský nádech, což trošku kazí celkový dojem. Naštěstí takovýchto obrázků není v knize tolik, takže se jim dá úspěšně vyhnout.




Obě knihy omalovánek mají 96 stran, z čehož vyplývá, že obrázků k vymalovávání  je k dispozici slušné množství. Případní ,,vybarvovatelé" tak stráví ve společnosti víl nebo andělů docela dlouhou dobu, což rozhodně není na škodu. Jednotlivé listy jsou z tenkého papíru, proto nedoporučuji používat fixy, neboť se propíjejí na druhou stranu.
Na každé knize omalovánek si určitě najdete spoustu nejmilejších obrázků. A nejspíš budete mít velký problém si vybrat, který začnete vybarvovat jako první, jelikož je těžké říct, který je krásnější. Omalovánky mohu doporučit všem, kteří hledají ve světě vybarvování něco nového a jemného.

Hodnocení: 4/5

Děkuji nakladatelství Omega za zaslání omalovánek k recenzi.

Vzkazy od vašich víl a Vzkazy od vašich andělů si můžete pořídit v kamenných prodejnách a e-shopu knihy Dobrovský.

4 komentáře:

  1. Omaľovánky vyzerajú krásne, ja osobne mám doma jedny, ktoré som dostala o kamarátky a sú zamerané na prírodu. Tieto vyzerajú naozaj krásne, najmä tá fantasy tematika je vydarená a vymaľované sú tiež skvele :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadají nádherně :) Možná si je v budoucnu také pořídím, ale momentálně mám vybarvování dost :)

    OdpovědětVymazat
  3. tech omalovanek je uz tolik a tak krasne, ale ten cas proste neni :-D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)