středa 19. dubna 2017

Série, které bych si ráda přečetla

Taky se Vám občas stává, že stojíte před svojí knihovnou a říkáte si, jak hodně máte knih a přesto jich ještě tolik chybí? Tak přesně tento pocit zažívám i já. Dnes bych Vám ráda ukázala série (i jednotlivé knihy) na které se třesu, ale nemám je a nebo nemám všechny díly. Jedná se ale o úplné TOP v mém wishlistu - bože, to je hrozná věta. Prostě to jsou knihy, které si nejvíce přeji přečíst a vlastnit (ano, mám syndrom knihokřečka :D). Tak si je pojďme ukázat.

1) Série Elfové od Bernharda Hennena. Četla jsem zatím pouze Světlo elfů (ano, v nevědomosti  jsem začala číst sérii od prostředka), ale kniha mě natolik okouzlila, že sháním všechny díly, abych si mohla přečíst celou sérii.

2) Série Kolo času od Roberta Jordana. Z této série jsem zatím četla jen prequel Nové jaro, ale byla to báječná kniha. Celá série má 13 dílů + prequel, přičemž poslední dva dopisoval  Brandon Sanderson, neboť původní autor zemřel. Každá z knih stojí poměrně hodně, takže i když vidíte u jednotlivých titulů slevu, cena knih téměř neklesá pod 300 Kč.



3) Knihy od Brandona Sandersona. Na tohoto autora jsem slyšela opravdu mnoho chvály a tak jako správný fanda fantasy literatury mám zálusk na jeho knihy. Už mám doma Cestu králů, která je nádherně zpracovaná. Problém je, že to není žádná knížečka do kabelky, ale pořádná bichle. Proto jsem ji odložila na léto, kdy snad budu číst i jinde, než jen v dopravních prostředcích.



4) Série Malazská kniha padlých od Stevena Eriksona. Na tuto sérii neslyším nic jiného, než chválu, takže na mém seznamu Chci si přečíst, nesmí chybět. Už se mi pár dílů podařilo sehnat, ale opět to není úplně levná záležitost. 

5) Dalším autorem, jehož knihy bych si ráda přečetla, je Terry Goodkind. Zatím mám První čarodějovo pravidlo, tak jsem zvědavá, kdy se mi podaří sehnat další díly :).

6) Není tomu tak dlouho, co vyšel první díl série Kronika netesaného trůnu. A teď vyšel i díl druhý. Na Císařovy čepele jsem četla mnoho pochvalných slov, tudíž mě zaujaly a ráda bych jim dala šanci.

7) Další autor, který je hodně často kladně hodnocen - David Gemmell. Jeho sága Drenaj je prý skvělá, takže jsem začala se sháněním příslušných dílů.



8) Série DragonLance. Nejsem si přesně jistá, jak je tato série členěná, ale od té doby, co jsem zkompletovala sérii DragonRealm nyní sháním všechny díly do série DragonLance.


9) Autor Markus Heitz a jeho tolik opěvovaní trpaslíci. Od autora mám doma dva díly Legend alfů, ale ještě jsem se k nim nedostala (právě z důvodu chybějících dílů). 
10) A poslední je Úžasná Zeměplocha od Terryho Pratchetta. Objevila jsem ji teprve vloni, ale velice se mi líbila. Prozatím mám přečtené jen první dva díly, ale snad to brzy napravím :) 

Četli jste některé z uvedených knih? Nebo snad na nějaké máte taky zálusk? :) 

Mějte se krásně,
Vaše Ailin

PS: Málem bych zapomněla - obrázky, u kterých není uveden zdroj jsou z internetového knihkupectví Pipkin.cz. Je to mé nejoblíbenější knihkupectví - většinou mají nejnižší ceny knih i dopravy a jsou velice spolehliví. Mohu jen doporučit. (A ne, nemám s nimi spolupráci)






20 komentářů:

  1. Na pár sérií jsem už narazila z poslechu, ale zatím mě nijak nezaujaly. Tedy - Sandersona a Malaz mám už dost dlouho na seznamu ke čtení, ale stále jsem se k tomu nedostala, bohužel. Ale už jsem vcelku úspěšná v Zeměploše, která je skutečně boží. Tam se člověk těší na každý další díl a vždy je příjemně překvapen. :)

    http://jaderna-knihomolka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám některé knihy již hodně dlouho na seznamu :D Se Zeměplochou chci určitě pokračovat, bavila mě :)

      Vymazat
  2. Taky mě spousta těchto sérií láká :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Naprosto skvely clanek. Jako zacatecnik ve fantasy po knihach z techto serii koukam v knihovne, ale netusim, jak k sobe pasuji. Timhle jsi mi hodne pomohla. Diky za to.;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší :) Jen upozorňuji, že na obrázcích jsou ty knihy většinou rozházeně, ale není problém najít si danou sérii na databázi knih a tam je správné řazení :) Nechtělo se mi totiž jednotlivé díly dávat k sobě tak, jak to patří - je to dost piplačka. Ale kdybys s čímkoliv potřebovala poradit, napiš na e-mail nebo sem na blog a ráda pomůžu :)

      Vymazat
  4. Pratchetta miluju 😍
    Jinak jsem tedy žádnou z uvedených nečetla, ale doporučila bych ještě Trhlinovou ságu od R.E.Feista a hlavně Impérium ságu, která se dějově odehrává ve stejné době jako Trhlinová, ale na druhé straně konfliktu... skvělá věc!

    OdpovědětVymazat
  5. 2 3 4 a 10 sú aj na mojom wishlite vysoko :D Škoda, že mnohé tieto skvelé série majú veľa dielov a stoja dosť peňazí, takže vyhliadka na ich prečítanie klesá. Verím však, že sa k nim raz dostanem :D
    Niektoré série som nepoznala, takže ďakujem za nové tipy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máme podobný vkus :) Ano, s těmi penězi máš pravdu :)

      Já děkuji za milý komentář :)

      Vymazat
  6. Páni, to je knížek :D Kromě Císařových čepelí jsem nic z tvého výběru nečetla, ale musím říct, že s Čepelemi neváhej a pusť se do čtení co nejdříve, protože jsou opravdu geniální. Jinak přeji, ať se ke knihám dostaneš co nejdříve :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Já bych si všechny chtěla brzy přečíst... :D

      Vymazat
  7. Ty mi snad čteš myšlenky! Na tyhle série se už dlouho chystám, ale bohužel zatím nebyl čas... Snad se někdy najde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to znám :D A to jsou jenom ty série, které nemám :D

      Vymazat
  8. Musím se přiznat, že máme trochu odlišné série na seznamu knih, které bychom si chtěly přečíst. Já si chci přečíst Drahokamy (mám zatím přečtenou jen Rudá jako rubín), Hraničářova učně (čtu druhý díl), Zaklínače a spoustu dalšího. Zajímavý tip na článek, díky! :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahokamy jsem četla, jsou super :) Hraničářova učně ještě nemám dočteného, ale toho mám už alespoň komplet doma :D A Zaklínač je na tom stejně jako HU :)

      Vymazat
  9. Jej, tak v tomhle se úplně vidím!
    Se Sandersonem jsme na tom podobně. Já jsem četla první díl Mistborna, ale zasekla jsem se u druhého (asi před rokem) nejspíš hlavně proto, že mám jen elektronickou verzi. Strašně se těším taky na Kroniku netesaného trůnu, a Terryho Goodkinda. Co se týče Stevena Eriksona, to je celkem kuriozita - momentálně čtu první díl, jsem v polovině a absolutně netuším, o co tam jde. Nejlepší na tom ale je, že prý je to normální, dokonce až do druhého dílu, takže jsem vážně zvědavá, co se z toho všeho nakonec vyklube :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to se mám na co těšit :D Mně se teď povedlo sehnat 3 díly Malazsu za velice dobrou cenu, tak mám radost :)

      Vymazat
  10. Ty jo, je možné, že jsem kromě Císařových čepelí nic z toho nečetla? Každopádně Čepele opravdu doporučuju! :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, však díky Tvé recenzi si je chci přečíst :)

      Vymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)