neděle 7. května 2017

Svět knihy 2017 - co se chystám navštívit?

Příští týden, od 11. do 14. května 2017, se koná mnou dlouho očekávaný Svět knihy. Poprvé jsem jej navštívila před dvěma lety, kdy mi tak učaroval, že je to pro mě pokaždé jedna z největších událostí roku. Letos se pečlivě připravuji, chystám se jet na dva dny (pátek- sobota). Už jsem si i v programu označila akce, které mě zajímají. Takže kam se letos chystám mrknout? :)



Pátek 12.5.

Démoni a váleční mágové - 10:00 až 11:00
- křest fantasy novinek Terezy Matouškové a Oskara Fuchse. Pořádá nakladatelství Epocha. 

Autogramiáda Terezy Matouškové a Oskara Fuchse - 11:00 až 11:45
- na předchozí křest navazuje autogramiáda. Oba autoři budou podepisovat své novinky - Tereza Matoušková Válku zrcadel a Oskar Fuchs knihu Frost. Akce se koná opět v režii nakladatelství Epocha.

No a v tuhle chvíli bych potřebovala obraceč času, neboť mě ve skoro stejný čas jako je autogramiáda (11:00 až 12:00), zaujala ještě akce časopisu Pevnost. Jedná se o Jak psát román, kde bude radit Pavel Renčín.

Edice Pevnost neztrácí dech - 12:00 až 13:00
- beseda s autory Edice Pevnost. Budou tu Josef Pecinovský, Jana Rečková, Pavel Fritz, Františka Vrbenská a Lucie Lukačovičová a Jaroslav Beznoska. Pořádá opět nakladatelství Epocha.

Autoři Edice Pevnost - autogramiáda - 13:00 až 13:45
Hned po besedě následuje autogramiáda, kterou si (snad) nenechám ujít. Samozřejmě v režii nakladatelství Epocha.

Později odpoledne, od 15:00 do 16:00, se koná Křest sbírky fantasy povídek Bájná stvoření a beseda s autory (a následná autogramiáda).  Bohužel nevím, jestli budu na veletrhu tak dlouho, abych se mohla přijít mrknout. Tuto akci pořádá XB-1.


Sobota 13.5.

Dvacáté výročí Harryho Pottera - 10:00 až 11:00
Tak na tuhle akci se v sobotu těším asi nejvíc. V červnu uplyne 20 let od doby, kdy se Kámen mudrců objevil na pultech obchodů ve Velké Británii. A Máslový ležák prý poteče proudem, tak to jsem velice zvědavá! :D Akci pořádá Albatros Media.

Famfrpálový turnaj - 11:00 až 17:00 
Pokud se mi podaří sehnat dost lidí, ráda bych si zahrála famfrpálový turnaj. Za účast dostanete diplom a pokud vyhrajete, tak obdržíte i knižní odměnu. A hlavně by to mohla být legrace. Akce probíhá pod vedením Albatros Media.

Autogramiáda Tereza Matoušková a Oskar Fuchs - 13:00 až 13:45 
Pokud nestihnu autogramiádu předchozí den, ráda bych se na ni zastavila v sobotu. 

Peter Wohlleben: Citový život zvířat - 14:00 až 15:00
Pokud budu v sobotu na veletrhu ještě tak dlouho, ráda bych se mrkla i sem, na akci pořádanou nakladatelstvím Václav Kazda.

Stálé výstavy

Po celou dobu veletrhu budou probíhat i stálé výstavy. Zaujaly mě snad všechny, tak snad si aspoň některé z nich zvládnu projít. V Lapidáriu budou nejkrásnější knihy světa roku 2016, tvorba ostravské autorky Elišky Čabalové, výstava Michala Bačáka (vítěz kategorie nejlepší ilustrátor) a Na křídlech múzy - umělci a knihy. 

Všechny další výstavy pak probíhají úplně všude - v pravém i levém křídle paláce, ve střední hale, foyer ale i mimo výstaviště. 

Letošní ročník Světa knihy je na program opravdu velice pestrý. Jsem zvědavá, kam všude se zvládnu podívat (ty davy lidí jsou občas totiž opravdu dosti náročné). Už se nemohu dočkat, až po roce opět dorazím na Výstaviště Holešovice :). 

A kam se na veletrhu chcete mrknout Vy? :)




12 komentářů:

  1. Já určitě budu na Světě knihy v neděli spolu s Iris, ale mám (pořád ještě) v plánu být tam v pátek s Modrým, pokud se něco nezmění. Tak bychom se případně mohly někde potkat! ♥ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to bych ráda, máš u mě už asi rok dvě knihy! :D

      Vymazat
  2. hm, sobotu ti zavidim, ja jedu jen v patek, chystam se hlavne na autogramiady epochy... chtela jsem i mycelium, ale je moc pozde vecer, to uz budu na ceste domu, protoze druhy den jdu do prace :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, já se chtěla mrknout do vzducholodi, ale taky je to moc pozdě. V pátek to bude určitě skvělé :)

      Vymazat
  3. My jdeme už ve čtvrtek, jen tak si to projít. Jelikož v pátek odjíždím do Rakouska. Nejak mi to blbe vyšlo.

    OdpovědětVymazat
  4. Ľutujem, že u nás tiež nie je nejaká podobná knižná akcia a tak trošku aj závidím. Každopádne, uži si to a dúfam, že si všetko poriadne vychutnáš, zaujali ma najmä tie HP akcie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se to tam pokusím pořádně nafotit, abys tu atmosféru mohla prožívat alespoň z fotek :)

      Vymazat
  5. Já plánují přijet v pátek odpoledne a odjíždět v neděli :) s tím, že bych toho chtěla stihnou co nejvíce, a když to vezmu v pátek se nejvíc těším na ty autory že Skandinávie a v sobotu na Famfrpálový zápas pokud dám dohromady tým. :D
    A v neděli vede setkání s booktuberkama. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky nevím, jestli dám dohromady tým, uvidíme :D Já v neděli už nepojedu :)

      Vymazat
  6. Ach jo, mě tak mrzí, že se tam nakonec nedostanu, i když je ještě určitý čas na to, abych promyslela, jestli opravdu není možnost, jak se tam dostat :D

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)