středa 11. června 2014

Hraničářův učeň - Výkupné za Eraka

Název: Hraničářův učeň - Výkupné za Eraka
Autor: John Flanagan
Nakladatelství: Egmont
Počet stran: 434


Výkupné za Eraka je velmi nádherně napsaná kniha. Vypráví nám o zajetí Eraka,skandijského oberjarla,skupinou aridských bojovníků při nájezdu na aridské město Al Šaba. Erakova posádka je propuštěna na cestu pro výkupné.
Mezitím se na hradě Redmontu odehrává svatba Halta s lady Paulinou. Když v tom do hradu vtrhává Svengal. Vysvětlí Horácovi s Willem co se stalo. Zanedlouho poté jedou vyslanci z Araluenu ( Halt,Will,Gilan,Horác a Evanlyn) se skandijci do Aridy. Tam se setkávají s vakírem Selej el´Tínem. Když se dohodnou na výši výkupného,vydávají se na cestu do vězení v Mararoku. Cestou přes poušť se od skupiny odděluje Will a později se setkává s Bedulliny.
Haltova skupina se brzy setkává s Tualagy,pouštními lupiči a nájezdníky. Jsou jimi obklíčeni,zajati a odvedeni do města s názvem Mašaba. Tam se má konat jejich poprava. Podaří se Willovi včas přijet a zachránit je? 


 V páté knize série Hraničářův učeň se setkáváme se spoustou nových postav. Nejdříve jsme seznámeni s Aridskými bojovníky,později s Tualagy a nakonec s Bedulliny. Aridští bojovníci jsou vznešeného vzezření,umí skvěle bojovat a přežít v poušti. Tualagové jsou pouštní lupiči,kteří ztrpčují život aridským lidem svými nájezdy. Bedullini,kočovní lidé,jsou samostatnou skupinou,ale nemají rádi Tualagy.
Co se týče araluenské skupiny (Halt,Gilan,Horác,Will a Evanlyn), každý si musí v této knize projít určitou zkouškou. Zkouškou víry,odhodlání,odvahy a přátelství. Všichni ale nakonec uspějí.


Knížka se četla velmi dobře. Vše na sebe krásně navazovalo a přájemným tempem plynulo. Vždycky jsem se těšila,až si tuto knížku vezmu do ruky,otevřu ji a budu se moci zase začíst.

Taky bych ráda zhodnotila vnější vzhled knihy. Myslím si,že je velmi povedený. Když stojím v knihkupectví a divám se na regál s fantasy knihami, vždycky mě vzhled této série velice upoutá :).


1 komentář:

  1. HU je výborná séria, milujem ju :-) Päťka je jedna z mojich obľúbených častí, Will tu dospeje :

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)