neděle 22. června 2014

Percy Jackson - Zloděj blesku

Název: Percy Jackson - Zloděj blesku
Autor: Rick Riordan
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 399


Percy Jackson je dvanáctiletý chlapec, který má problémy s hyperaktivitou a dyslexií. Neustále k sobě přitahuje nějaké problémy, takže vystřídal už spoustu škol. Jednou, při prohlídce muzea, se z jeho učitelky matematiky stane zlá a škaredá příšera, která se ho pokusí zabít. Následně Percy zjišťuje, že jeho nejlepší kamarád je satyr a on sám je syn boha. Celý svět je najednou vzhůru nohama a na každém kroku číhá nebezpečí. Navíc je Percy podezřelý, že ukradl blesk mocného Dia. Dokáže se Percy ospravedlnit a zachránit všechny na kterých mu záleží?




Knížku jsem si vybrala proto, že jsem na ni četla už spoustu recenzí a navíc jsem viděla film, tak jsem byla zvědavá, jak moc je podobný knize. Když jsem otevřela knihu, měla jsem trošku problém se začíst. Oproti Kouzlení, co jsem četla předtím, to je úplně něco jiného. Celý děj je vyprávěn Percym, tedy v 1. osobě.



Velmi mě překvapilo, jak se kniha od filmu liší. Třeba filmové hledání perel - to v knize vůbec není. A další a další věci. Knižní děj se mi asi líbil víc.

Když jsem se pak po nějaké chvíli do knihy dokázala začíst, zjistila jsem, že je to velmi hezky napsané. A tolik jsem se u toho nasmála! :) Rick píše vážně skvěle :).

Co se týče postav, tak mě Percy, Annabeth a Grover občas maličko rozčilovali, ale jinak jsem s nimi byla spokojená. Annabeth občas působí namyšleně, ale asi taková není. Percy mi zase občas přijde moc dětinský, ale je mu 12, tak nemůžu chtít moc. A Grover je skvělý :).

Knížku mohu doporučit všem, je skvělá. Člověk se u ní zasměje a příjemně se odreaguje :).


Za nádhernou knihu děkuji nakladatelství Fragment! :)







4 komentáře:

  1. Předně musím pochválit nový styl recenzí, opravdu v tom začínáš být dobrá! A koukám, spolupráce s Fragmentem? Skvělé! :-)
    Co se mého názoru na Percyho Jacksona týče, kniha se mi asi líbila víc než film. Už jen proto, že ve filmu jsou všichni hlavní hrdinové starší, obsazeni špatnými osobami (vyjma Annabeth) a celkově se mi filmový příběh moc nezalíbil, asi to bude i proto, že jsem první četla knihu. :)
    Mimochodem, ty fotky do článků jsou fajn. :)
    Hele, máš FB? Když tak mi napiš a já bych tě připojila do jedné skupiny, kde můžeš propagovat své recenze a články a dozvíš se tam i o zajímavých knižních soutěžích, srazech, poznáš jiné blogery, ... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju za pochvalu, ze mě ta recenze lezla jako z chlupatý deky :-D. Nějak jsem neměla tu pravou náladu na to ji napsat. Ale snažila jsem se, takže moc děkuji :).

    FB nemám, podle mě je to žrout duší, takže jsem ho asi před 4 roky vymazala :).

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem prvně viděla film a až potom četla knížku, ale také mě překvapilo jak se film od knihy liší. Ale líbilo se mi oboje :D Hezká fotky :)

    OdpovědětVymazat
  4. Srdeční záležitost, Ricka mám jako spisovatele moc ráda :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)