pondělí 15. června 2015

Změny v krevetkáriu

Možná si vzpomínáte na článek o mém krevetkáriu, kde jsem Vám představovala nové obyvatele. Tenkrát jsem si přivezla celkem 16 krevetek. Jelikož ale ten chovatel používal osmózu (přístroj na změkčování vody) a já nic takového nemám, musely se krevetky vypořádat s jinou tvrdostí vody. Bohužel jich to zvládla jenom polovina, takže jsem dlouho měla v celém krevetkáriu jenom 8 krevetek.



Chtěla jsem si přikoupit ještě další (tentokrát od jiného chovatele), aby to akvárko nebylo tak prázdné. A jednou jsem na stránkách Nadačního fondu Pes v nouzi našla inzerát, kde paní nabízela krevetky. Chtěla za jednu krevetku 10 Kč/kus, což je dobrá cena. Navíc penízky by šly na pomoc pejskům. Neváhala jsem tedy a paní kontaktovala. A v úterý jsem si pro ně jela :).

Paní byla strašně milá, úplně jsme se spolu zapovídali (já, Pavlik a ta paní). Měla jsem objednaných 10 krevetek za stovku. Paní mi řekla, že mi jich tam dala trošku víc, včetně jedné samičky s vajíčkama. Strašně mě to potěšilo.

Když jsme dojeli domů, začali jsme krevetky přendávat do akvárka a při tom je počítali. Celkem jsem jich dostala 25! Ta paní byla tak hodná! Byla jsem dojatá její laskavostí, to se v dnešní době jen tak nevidí. Krevetky jsme tedy přendali a teď už si spokojeně plavou v akvárku.
 
Tady jsou nějaké fotky :
 
 
 
 
 
 
 
 
Pokud by kdokoliv z Vás chtěl krevetky, napište mi. Paní mi říkala, že jich má ještě hodně, takže o krevetky rozhodně není nouze :). 

5 komentářů:

  1. Pěkné fotky, to už máte doma pomalu zvěřinec, ne? :D a je fajn, že ta paní byla tak milá, opravdu se to už moc nevidí...

    OdpovědětVymazat
  2. Krásne fotky, pekne sa vám to rozrastá :D Máte doma skutočne veľa rozličných zvieratiek :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Taková laskavost se opravdu jen tak nevidí :) Vypadají nádherně! :))

    OdpovědětVymazat
  4. Páni, obdivuji tě, že zvládáš starat se o tolik zvířat a ještě s takovou péčí a láskou! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tyhle krevetky jsou hrozně roztomilé a krásné :) Chtěla jsem si je taky pořídit, jenže na ně nemám žádný prostor, tak možná někdy časem.

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)