neděle 22. listopadu 2015

První blogerský knižní trh v Praze

Včera jsem se spolu s Vlastou a Iris zúčastnila Prvního blogerského knižního trhu v Praze. Celý den byl naprosto báječný a já bych Vám teď o něm ráda vyprávěla. A samozřejmě ukážu i knihy, které jsem ulovila :).

S holkama jsme byly domluvené, že se ve 12:45 sejdeme na Václaváku pod ořem a zajdeme se mrknout do Paláce knih (Neoluxor). Jenomže Vlastě z neznámých důvodů nejel autobus, který jet měl, a tak jsme sraz přesunuly na 13 hodinu ve stanici metra Můstek. Jelikož jsem do Prahy přijela v poledne, měla jsem ještě hodinku čas. Šla jsem se tedy mrknout do Neoluxoru. Zřejmě jsem prošla nějakou časovou bránou, protože jsem tam byla asi 10 minut a hodina byla pryč. Ale docela hezky jsem si prošla regály s fantasy literaturou, pokochala se a nasbírala inspiraci. Pak už jsem ale zamířila na místo setkání.
(jedna z knih, která mě zaujala)

Přišla jsem jako první a chvíli po mě dorazila Iris. Jelikož jsme se předtím nikdy neviděly, tak jsme se seznámily a ,,oťukaly se". Iris je strašně milá a hodná bytost, se kterou jsem si hned začala rozumět. Brzy dorazila i Vlasta a společně jsme zamířily linkou metra B na stanici Palmovka. Když jsme dorazily na místo knižního trhu, bylo ještě brzy a tak jsme si zašly pro něco na zub do nedalekého Alberta. Celou dobu jsme si příjemně povídaly a hodně se společně nasmály. Zhruba ve 13:50 jsme dorazily zpět na místo, kde se pořádal knižní trh. Začínalo se scházet poměrně dost blogerů (znala jsem jen jednu slečnu, jinak nikoho). Všichni jsme netrpělivě čekali (a mrzli :D) venku, až jsme byli chvilku po druhé hodině milosrdně vpuštěni dovnitř.

Místnost byla malinká. Kolem zdí byly stoly s knihami, za kterými seděli prodejci alias blogeři. Když jsme se všichni nahrnuli dovnitř, měli jsme co dělat, abychom se tam všichni vešli. Každý se snažil najít a ukořistit ten nejlepší úlovek. Ze všech prodejců, kteří tam byli, měla nejlepší ceny Kath´s. U ní mizely knihy velmi rychle. A pak byla ještě velká tlačenice u stánku Knižního vesmíru.

Na trhu platila akce, že když jste si koupili alespoň jednu knihu od 3 prodejců, mohli jste si vylosovat nějakou cenu v tombole. Já jsem si vytáhla číslo 38, což byla kniha Všechny malé zázraky. Jelikož už doma ale tuhle knihu mám, darovala jsem ji Vlastě, protože jsem věděla, že ji chtěla. Rozesmálo mě, jak všichni lidé kolem překvapeně koukali, když viděli, že tu knihu nechci a dávám ji Vlastičce. 

Z knižního trhu jsem si odnesla celkem 9 knih a dvě placky. S nákupem jsem nesmírně spokojená. Když měly nakoupeno i Vlasta s Iris, vydaly jsme se do McDonaldu, kde jsme si daly něco k jídlu a pití. Příjemně jsme si popovídaly a o půl 6 jsme se vydaly domů. Strašně nerada jsem holky opouštěla, bylo mi s nimi opravdu moc hezky. Doufám, že se zase brzy uvidíme a zažijeme další skvělý den, jako byl ten včerejší.

Nakoupené knihy:
(Princezna Viktorie, Krásné zlo a Trilogie Chaos stály po 10 Kč, Tajemství Gobelínu za 20 Kč, Počátek a Monument 14 za 50 Kč a Zimní příběh za 100 Kč).

(A dvě placky, každá za 25 Kč)

Včerejšek byl vážně skvělý den. Jsem ráda, že jsem se mohla zúčastnit. Co vy a podobné akce? Chodíte třeba na knižní srazy? :)

A nezapomeňte se zapojit do projektu Čtenářská ježura!

14 komentářů:

  1. Jé, takový report, to já už to asi zmíním jen v Nemalých radostech. :) Každopádně díky za skvělý den i za tohle shrnutí. :)
    Jsem moc ráda, že jsme se po nějaké době viděly, žes mohla poznat Iris, že jsme tak dobře nakoupily a tys mi dala Všechny malé zázraky, že jsme pak seděly a kecaly v Mekáči a tak, prostě celý včerejšek jsem si moc užila. Určitě to někdy musíme zopakovat. :)

    (Snad nebude vadit, když budu report sdílet u události Knižního bazaru. Madlenka přece říkala, ať tam hodíme odkazy. :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem moc ráda a rozhodně to zopakujem :-).

      Nevadí, jsi hodná :).

      Vymazat
  2. Moc pěkný report, jsem ráda, že jsem si ho mohla přečíst, když už jsem se trhu nezúčastnila. Šla bych na něj strašně ráda, ale Praha je daleko :) Odnesla jsi si krásné knížky, Počátek a Zimní příběh vypadají skvěle :) Užij si čtení :) Snad bude Blogerský knižní trh i za rok :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky doufám :-) A děkuji, snad se mi budou knihy líbit :-).

      Vymazat
  3. Krásný článek, já jsem se chystala, ale nakonec jsem nešla, protože už jsem za tenhle měsíc utratila nekřesťanský prachy a takováhle akce by nezůstala bez následků:) Věřím, že to musela být paráda :) Snad se vypravím příště, pokud zase trh bude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to skvělé, příště si to určitě nenech ujít! :)

      Vymazat
  4. Bazar byl super :) Jsem ráda, že si ho všichni užili.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak po tvém článku dost lituji, že jsem se tam nakonec nevydala. Tak třeba příště... ty si každopádně užij čtení :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsi to v plánu? :) Příště rozhodně přijeď! :-) Třeba Tě konečně taky poznám :-) a děkuji :).

      Vymazat
  6. Jééé to muselo byť vážne super! Knihy sú krásne, ale veľmi ti závidím aj tie odznaky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to skvělé :-). A odznaky se mi taky moc líbí! :-)

      Vymazat
  7. Jéé, ta placka s Hobitem! Ta je krásná! Škoda, že jsem nevěděla, že se tohle odehrává, určitě bych tam taky ráda zašla.

    OdpovědětVymazat
  8. Ještě dodatečně děkuji za toto setkání, bylo to fajn, i když na místě bylo hrozně moc lidí a skoro se tam nedalo pohybovat. :-) Jsem zvědavá, jak se ti bude líbit Zimní příběh, podle anotace to asi bude docela zajímavý. :-)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)