pátek 14. října 2016

Zdobíme květináče - kniha pro kreativní nadšence

Název: Zdobíme květináče
Autor: Miroslava Kubišová
Počet stran: 64 stran
Nakladatelství: Grada

Recenze
Když mi přišla tato útlá kniha domů, pomyslela jsem si, že nebude obsahovat moc nápadů. Kam by se taky vešly, že? Ale po prvním prolistování jsem si uvědomila, jak velice jsem se spletla. Kniha Zdobíme květináče je doslova nabitá nápady. A ne ledajakými - střídají se techniky tvorby, materiál i použití výsledného kusu. 

Jak název napovídá, jedná se  převážně o zdobení květináčů. Na výběr je mnoho možností, jak je ozdobit. Setkáme se s různými technikami - např. decoupage, guilling či ,,obyčejné" malování. Každý návod je krok za krokem vysvětlen a postup doplněn odpovídajícími fotografiemi. Bez problému tak i u sebe doma vytvoříte podobná originální díla.
Mimo květináčů nalezneme i tipy na výrobu přírodního svícnu nebo proutěného košíku. Díky tomu, kolik je v knize popsáno technik, se fantazii meze nekladou a je už jen na vás, abyste experimentovali. Můžete zkombinovat několik technik dohromady nebo je využít na zcela jiné věci, než na květináče. Naučíte se pracovat s papírovým pedigem, s mozaikovými kamínky nebo dokonce s na vzduchu tuhnoucí hmotou.

Knihu mohu všem jenom doporučit, jsem z ní opravdu nadšená. Splňuje všechny mé požadavky - podrobné popisy postupu, fotografie a různorodé techniky. Každý si může vybrat to, co ho nejvíce láká nebo co si troufá zkusit. 

Hodnocení: 5/5

Děkuji nakladatelství Grada za poskytnutí knihy k recenzi.

Knihu si můžete koupit -zde-.  

3 komentáře:

  1. Já sama sebe považuji za kreativního človíčka, nicméně o květináče jsem se nikdy moc nezajímala - jak ale koukám, nejspíš to byla chyba, protože třeba právě tahle knížka vypadá vážně moc zajímavě :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle kniha je úplně skvělá, určitě si ji pořiď. Já jsem zní nadšená :)

      Vymazat
  2. Já obdivuji, jak si kreativní :D tohle by prostě nebylo nic pro mě :) Pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)