neděle 22. května 2016

Kapesní hodinky s (ne)zeleným podkladem

Přišly mi další kapesní hodinky. Tentokrát měly mít zelený podklad. Záměrně používám slovo měly, protože zelené barvy na sobě nemají ani trošku. Nevím, kde se stala chyba, ale podklad je zlatý. Přesto jsou hodinky opravdu krásné a já bych vám je ráda detailněji popsala.


Hodinky jsou stříbrné barvy. Přední strana je po obvodu jednoduchá, bez žádných příkras. Blíže ke středu se ale nacházejí nádherně kroucené a elegantní ornamenty, které dodávají hodinkám něžnější vzhled. V prostředku je otvor, díky němuž vidíte část ciferníku, takže ani nemusíte hodinky otevírat, abyste se trochu orientovali v čase.
Po otevření hodinek se objeví ciferník, který je laděn do zlato -bílé barvy. Po obvodu jsou arabské číslice, po kterých obíhají krásně kroucené černé ručičky. Zdobení ciferníku není přeplácané, ale jednoduše elegantní. Celá ciferníková část je kryta fólií proti poškrábání.
Zadní strana hodinek je zdobená, což krásně kontrastuje s přední stranou. K hodinkám je přibalený i řetízek, díky kterému se hodinky dají připnout např. k poutku u kalhot. Nastavení času je jednoduché - stačí pouze povytáhnout a následně točit podle potřeby vroubkovaným kolečkem. 

Mimo nezeleného podkladu nemám k hodinkám žádnou výtku. Jsou opravdu krásné, elegantní a lehce něžné. Zejména dámy by je mohly ocenit.

Hodnocení: 4/5


11 komentářů:

  1. Jsou pěkné, i když, můžu dotaz? Kde je skladuješ a nosíš je? :) (Kromě starých filmů jsem nikdy člověka s kapesními hodinkami neviděla, přijde mi to takové pěkné :))

    A jů, vzhledík! Snad se povede nastavit, kdyby něco, pokusím se pomoct :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nosí je spíš Pavlik, má dvoje nejoblíbenější, které střídá. A já se všemi ráda kochám :D.

      Vymazat
    2. Aha. Tak to musí být ohromný štramák. 8)

      Vymazat
  2. Super recenze :) Ty hodinky jsou vážně super :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krásné. Páni. Ale asi bych je raději nikde nenosila :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Chybička se vloudila :D
    Jsou krásné!

    OdpovědětVymazat
  5. Ty jsou krásné! Už delší dobu uvažuju že bych koupila kapesní hodinky přítelovi, tak možná i jo :).

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě velmi potěší. Proto všem moc děkuji! :)